'het water' met 'grote vogels' - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu 'het water' met 'grote vogels' - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

'het water' met 'grote vogels'

Door: Danni Reches

Blijf op de hoogte en volg Daantje

28 November 2010 | Israel, Jeruzalem

O.kK, er klopt nu al iets niet in mijn tijdlijn-blog... Maar nu schrijf ik dus over zaterdag :P Zaterdagochtend werd ik rond 10 uur wakker gemaakt door 2 stuiterende dwergjes. Mijn neefje en nichtje hadden die ochtend al sinasappels geplukt van opa's boom en wilde hun winst aan mij laten zien. Nou, mooi hoor, die sinasappels! :D

's Middags vertrok Yafit met de kinderen naar een chanoeka festival. Er zouden bekende artiesten komen om chanoeka liedjes te zingen voor kinderen. Ik had aangeboden om te helpen met de 3 kinderen, maar ze had de kaartjes een half jaar geleden nog maar nét kunnen bemachtigen. Zo bleven Chen en ik achter en hij stelde voor dat we naar 'het water' (daar heb je het weer) gingen om 'grote vogels' te kijken. Ik was benieuwd!

We gingen met zijn buggykarretje dwars over de velden van de kibbutz, omdat alle hekken op de wegen gesloten waren. Ik hield me goed vast, want we stuiterde zo'n 2 meter over elke hobbel heen! Uiteindelijk kwamen we bij kweekvijvers aan van een naastliggende kibbutz. Aha! Het water. En in het water zaten een hoop vogels, wat volgens mij helemaal niet de bedoeling is bij zo'n visvijver... We hebben pelikanen gezien, een zwerm meeuwen en zwarte ooievaars. Het was een mooi gezicht en toen het begon te schemeren gingen we weer terug, dwars over andere velden. Ik hoop dat je volgend jaar bij de oogst geen bandensporen van ons karretje kunt zien :P

• 28 November 2010 - 11:00

Daantje :

Pap, ik moest van Chen tegen je zeggen dat ik de sloot heb gezien waar af en toen vissen uit de kweekvijver in terecht komen. Hij vraagt zich af of je nog iets van de goede oude tijd kan herinneren toen je er met hem ging vissen.

• 28 November 2010 - 13:02

Paul:

wtf...is het bij jou gewoon 25 graden??
    daar ben ik het niet mee eens!

• 28 November 2010 - 16:23

Amit:

Ja, ik weet dat nog heel goed, was altijd leuk... en lekker, want daarna gingen we de vis thuis opeten! Vraag maar aan oma... Hebben jullie niets gevangen? :-)

Verslag uit: Israel, Jeruzalem

Yagur