Interview: Kun je luiers verschonen?
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
21 December 2010 | Israel, Jeruzalem
Maandag moest ik om 8 uur weer in het kantoor zijn. Ik had dus mijn wekker optijd gezet, tenminste dat dacht ik. In mijn koffer was de tijd 20 minuten verschoven :O. Dus was ik 20 minuten te laat. Op mijn eerste dag! Nouja, hier leek het niemand uit te maken en ze stuurde me eerst naar het ontbijt. De eetzal is open van 8 tot 10, 12 tot 2 en om 7 uur alleen voor leden van de ulpan. Er is ontzettend veel keus, hier kan ik wel aan wennen.
Terug in Dana's kantoor (een andere leidster) begon ze me te vertellen over de verschillende baantjes, maar ik kon merken dat ze me in de richting van het kinderhuis wilde duwen. Nu kwam dat goed uit, want van kinderen kun je veel van de taal leren. Ik wordt dus een nanny. Hopelijk mag ik met kinderen werken van 3-4 jaar. Over school kon Dana niet veel zeggen. Komende week worden er korte interviews gedaan met iedereen door de leraren en die beslissen dan in welke klas je komt. Zondag zal ik dus meer te weten komen.
Toen moest ik weer naar Amit's kantoor. Hij zei dat hij opnieuw MASA ging proberen. Dat is een programma dat beurzen geeft aan mensen die in Israel studeren. Ik wens hem succes, want ik dacht dat ik alles al had geprobeerd. In de loop van de dag kwamen er 2 anderen bij. 2 Amerikanen. Ze zijn erg aardig. We deden samen nog een keer een tour door de kibbutz, zijn naar de enorme supermarkt hier geweest en hebben de belangrijkste dingetjes gekocht. Het eten 's avonds stelde niet veel voor, dus besloten we samen naar de pub van Yagur te gaan, maar die was heleaas dicht. (Het was dan ook een maandagavond). Ernaast ligt echter een cafetje dat taart en ijs verkoopt. Daar zijn we dus gaan zitten. Ik had een bolletje chocolade met stukjes sinasappel ijs gegeten. Hemels! Daar gaan we vaker heen!
Na het op en neer lopen de hele dag was het tijd om mijn bed maar eens op te zoeken. Voordat ik ging slapen had ik een hele construtie van kussens voor het raam opgebouwd, omdat ik het luik niet dicht kreeg en het hier heel vroeg licht wordt, wat mij wakker maakt. Ik hoop dat mijn kamergenoot niet in het midden van de nacht aankomt, want dat zal er raar uitzien met die constructie.
21 December 2010 - 11:32
Agaath:
Nou ja zeg. Wij zijn hier omgeven door 20-25cm sneeuw.. en jij eet daar rustig op je gemakje een .. IJSJE :P
Haha. Genieten :D -
21 December 2010 - 14:43
Filmclub Manon:
HE DANNI....lEUK HOOR DAT JE DAAR MET KINDEREN MAG GAAN WERKEN ALS ZE MAAR WEL LUISTEREN......
JA EN VOOR TIPS VOOR HET VERSCHONEN VAN EEN LUIER....DAN MOET JE BIJ IRES ZIJN.ZOU WEL EVEN EEN GORDIJNTJE KOPEN VOORDAT JE DADELIJK NACHTS WAKKER WORDT EN SCHRIKT VAN WAT JE ALLEMAAL VOOR JE RAAM GEBOUWD HEBT ....DAT GAAT EEN KEERTJE INSTORTEN .
FIJNE FEESTDAGEN WEET NIET OF ZE DAAR KERST KENNEN ZONIET DAN EET JE MAAR EXTRA CHOCOLADE DAN HEB JE TOCH EEN KLEIN BEETJE KERST.
GROETJES MANON
FIJNE FEESTDAGEN
GROETJES MANON -
21 December 2010 - 17:26
Karin:
Fijn om te lezen hoe het is gegaan de eerste dagen! Het wordt vast heel gezellig, dikke zoen van ons uit de sneeuw...:-)