Familie op de achterbank
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
23 Mei 2011 | Israel, Jeruzalem
's Morgens hebben we uitgeslapen! Lang leven dat verschijnsel, ik weet niet of wel had kunnen werken vandaag als dat had gemoeten. We hebben Sherlock Holmes gekeken (want binnenkort komt deel 2 natuurlijk uit). Voor de lunch zijn we een van de honderd Arabische dorpjes rond zijn kibbutz in gegaan voor: hummus. De beste van het noorden, zei Oz. Nouja, die had ik al vaker gehoord, dus ik geloofde dat niet. Maar het was echt heel goed! Blijkbaar houd Oz van dit minirestaurantje, omdat je er zoveel hummus refills kan krijgen voor niks tot je ervan ontploft.
Na het eten en konden we geen pap meer zeggen en waggelden we naar de auto. We reden naar een rivier(tje) waar we eerder al heen wilden, maar toen was het er te druk. Nu konden we er niet eens komen, omdat er een hek gesloten was op de weg er naartoe. Just not meant to be, I guess :P. We reden dus door naar de enige plaats waar ze hier in Israel een ijsbaan hebben. Maar niet om te schaatsen. Naast het gebouw lag een meer met een prachtig park erom heen. We hebben er zo'n 2 uur in het gras naast het water gelegen. Lekker relaxt! We zagen een koppel trouwfoto's laten maken. De bruid zag en heel mooi uit.
We moesten er toen weer vandoor, omdat we Ya'ir, het 9 jarige broertje van Oz op moesten halen van zijn basketbal les. Wij hadden immers de auto. En ook zijn moeder moest opgehaald worden van haar werk in Naharia. Owja, ook de 15-jarige zus moest opgehaald worden bij een vriendin. Verder was het helemaal geen rare ervaring... :P
We hebben samen wat gesnackt voor het avondeten, want we zaten nog steeds vol van de hummus en pita en frietjes van vanmiddag. Daarna bracht hij me weer naar Yagur. Jullie moeten wel weten dat de benzine van zijn vaders auto wordt vergoed door zijn bedrijf. Daarom kan hij me zo vaak op komen halen :P