Shalom gaverim - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu Shalom gaverim - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

Shalom gaverim

Door: Danni

Blijf op de hoogte en volg Daantje

14 Juli 2010 | Israel, Jeruzalem

Door het verhuizen was mijn wekker net zo in de war als ik. Hij ging niet af! Gelukkig werd ik zelf om half 8 wakker en kon ik alles nog snel snel doen. De les was weer intensief, maar het is ook erg leuk. We zingen liedjes en voeren hele toneelstukjes op om de dialogen minder saai te maken.

's Middags was een race tegen de klok. Ik wilde een chocolade croissant, zodat ik die mee kon nemen op onze trip die middag. Ik ben alle winkeltjes in de universiteit langs geweest (en je weet dat de universiteit enorm is) en ze waren allemaal uitverkocht. Op de laatste na natuurlijk. Het was alsof er een grote gele ster boven het kraampje hing en me naar mijn broodje leidde. Ownee, ik ben in de war met Betlehem, waar Jesus van Nazareth is geboren. Daar gingen we nu naartoe: naar Nazareth.

We hadden een gids die maar stukken uit de bijbel voor bleef lezen. Dat was een beetje vreemd, maar de meeste joodse Amerikanen hier kennen de verhalen echt niet. Ik ben in de kerk geweest waar het huis van Maria en Jozef stond en waar Maria de boodschap van Gabriel kreeg. Daarna mochten we een uurtje zelf in de stad rondlopen. Het is heel vreemd... want het is een van de weinige plaatsen waar bijna geen joden zijn, maar wel nonnen en monikken (echt in een bruin gewaad) en moslims. Het was wel een mooie stad. We hebben er baklava gekocht. Het was de beste die ik ooit heb gehad!

Thuis heb ik (weer) pasta gegeten, maar niet alleen. Met Shira en Laura, dus het was een beetje alsof we uit eten waren. 's Avonds hebben we voor het eerst niks gedaan. Dat was relaxed. Ze zijn zelfs optijd naar bed gegaan. Mijn roommate kwam weer binnen om te computeren in het midden van de nacht. Maar vrees niet: morgen neem ik wraak :P

• 14 Juli 2010 - 11:31

Ikke:

Lol eten en wraak :P ik ben benieuwd hoe jij wraak gaat nemen :D vertel

• 14 Juli 2010 - 15:33

Shai:

Haha leuke roommate heb jij xD

Verslag uit: Israel, Jeruzalem

weg