Missie: oma
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
21 Augustus 2010 | Israel, Jeruzalem
's Ochtends voelde ik me wonder boven wonder weer heel goed, terwijl ik helemaal geen ochtendmens ben. Weer naar school en ontzettend veel geleerd. Ik hoop dat het goed komt met mijn final komende week!
Na school was er niet veel te doen. Ik was niet uitgeput ofzo, maar de hitte maakt je lui en ik besloot een dutje te doen. Dat was geweldig. Lekker ontspannen, wetend dat je niks hoeft te doen. Weten jullie nog hoe dat voelt? :P Rond half 5 opgestaan en mijn mail gecheckt. 46 nieuwe mails in mijn inbox! Ik voel me vereerd dat jullie me op de hoogte houden. Het duurde even tot ik daar doorheen was. Eten was weer spannend, dit keer heb ik het aardappelpuree (dat is een moeilijk woord om op te komen als je nl woordenschat kleiner is geworden!) bekertje geprobeerd. Het was ook weer erg smakkelijk (alleen een beetje waterig, ik had er te veel bij gedaan.) (ja, hallo, ik kan de instructies toch niet lezen!). Het eten was een beetje gehaast, omdat ik optijd in de moadon wilde zijn voor Israeli movie night. Dit keer heette de film: missie oma. Het ging over 3 broers uit een kibbutz, en ze werden neergezet als echte kibbutzniks, die een begrafenis van hun oma moeten regelen. Ze hebben er alle drie eigenlijk geen tijd voor en geven elkaar dus taken. Die gaan helemaal mis. Ze raken oma onderweg kwijt, ze kunnen geen kist vinden, dus kopen een doos in fluoricerende kleuren, ze komen te laat op de begrafenis en het leukste stuk was: 1 van de broers werkte voor mossad en moest meteen na de begrafenis naar een missie in Gaza. Hij stond dus naast het graf, gekleed als een Palestijn. Geruite doek op zijn kop, plaksnor die scheefstond, rare zonnebril. Hilarisch! Ik kwam niet meer bij.
De film duurde maar een uurtje en ik kon Christina nergens vinden. Dus belde ik op: where u at? Ze was bij Michal. Zij kookt elke week voor iedereen die het wil eten. Ik kwam binnen en het eetgedeelte was natuurlijk al voorbij. Dus Michal zei: je hebt alles gemist! Maar ik wist helemaal niet dat het vandaag was... Christina: ik heb het je in de klas vertelt. Ik: Toen ik sliep zeker :P. En toen zei Michal: I can see you have an Israeli parent, cos that is a typical answer. LOL. En ik heb zeker niet alles gemist, want we hebben tot 12 uur nog lekker geroddeld en gekletst. Vlak voordat we vertrokken had Michal gezegd dat we morgen naar een Druze village zouden gaan. Daar hadden we dus allemaal alvast zin in..
21 Augustus 2010 - 20:12
Paul:
Zo te horen heb je het steeds meer naar je zin:) dat zal trouwens wel een enorme teleurstelling zijn als je straks over 10,5 (?) maanden weer op Nederlandse bodem stapt, terwijl het miezert en de lucht grijs is.
Ik kreeg vandaag je kaartje, en ik moest vaker reageren op deze berichten:O wtf:O dat deed ik toch al best vaak...ofnouja...ik lees al je blogs als je er een hebt geplaatst:P
ik had eigenlijk nog een heel verhaal bedacht wat ik hier wilde tiepen maar dan ben ik vergeteno_o' Ik moest namelijk vandaag werken en het was facking druk:S (haat aan het feit dat de andere groetneboer op vakantie gaat:S)
uhm...ja...uhm...hier moet je dus zelf maar wat invullen want ik ben dus vergeten wat ik wilde tiepen:S
spreek ik je snel weer?
gr. Paul
ps: laat maar weten waar ik die kaartjes naar toe kan sturen, dan krijg je je kaartje:P -
22 Augustus 2010 - 00:11
Renate:
Danni :D
Heb je een beetje te veel koffie op tijdens het schrijven van deze blogs:P
Krijg echt zown hele hyper actieve indruk als ik ze lees haha!:D
Ik spreek je wel weer een xtje op msn. Have fun!
Liefs,xx -
22 Augustus 2010 - 13:57
Moos:
Heee Danni!
Dankjewel voor je kaartje! Echt leuk! :)
Mijn vakantie naar Oostkapelle (met Astrid, Ko, Léon, Skip en Bram) was erg gezellig! :D Maar in Spanje was het nogal saaaai. We hadden wel een megagroot prívézwembad daar xD
Inmiddels zijn er allemaal mensen die intro hebben en volgende week beginnen er al een hoop met lessen terwijl ik nog 2 weken vakantie heb :O
Oh en ik ben bezig met mijn kamer en ik heb een jongen als huisgenoot, haha maar ik heb hem nog nooit gezien:P Dus ik ben benieuwd xD
Ik ben blij dat het bij jou nogsteeds zo leuk is! :D Ik blijf je verslagen volgen en ik zal zelf ook wat vaker reageren haha (A)
Xxxx