the bomb
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
25 December 2010 | Israel, Jeruzalem
Donderdag moesten we om 8 uur bij de moadon staan. De leraren zouden ons daar opwachten om ons te interviewen, zodat ze wisten in welke klas ze ons moesten plaatsen. Buiten stond er ineens ook een hele nieuwe groep mensen te wachten. Blijkbaar zijn er ook mensen die alléén de ulpan doen. Ik heb nu zo veel mensen ontmoet, dat ik echt niet meer weet wie wie is.
We moesten omste beurt met de leraren praten, dus om 10 uur was ik nog niet aan de beurt. Dana kwam toen iedereen die met de kinderen gaan werken al halen om de managers ervan te ontmoeten, informatie te geven en rond te leiden in de huizen. Ze zeiden dat we vooral met baby's zullen werken en als je Hebreeuws beter wordt kun je omhoog klimmen naar een andere leeftijd. Dat ga ik dus zeker proberen. Ook zal het werk vooral bestaan uit schoonmaken, dingen klaarzetten en boodschappen doen. Het werk begint al om 7 (!) uur, maar dat is inclusief ontbijt met de kinderen. Dus ik ga gewoon om 10 voor 7 opstaan, omkleden en naar de kinderen rennen. Om 1 uur ben je al klaar, dat is wel fijn, al heb ik nog geen idee wat ik de rest van de dag zal moeten doen. We zien het wel!
Terug bij de leraren was ik als 1 na laatste aan de beurt. Ze vroegen alles in het Hebreeuws en ik antwoorde. Ze vroegen me wat te lezen en waren verbaasd dat ik het kon (ben ik de enige?). Vervolgens gaven ze me een test over de grammatica en moest ik iets over mezelf schrijven. Dat koste me 3 kwartier, ik hoop dat het me in de juiste klas plaatst. Omdat ik de laatste was en ook nog die test moest doen, was ik de enige in de eetzaal voor de lunch. Na de lunch ging een grote groep de berg op wandelen. Ik dacht: bye bye! :D Ik ga lekker van de douche genieten zonder dat iemand op de deur bonkt.
Het was natuurlijk donderdag avond, dat is het begin van het weekend hier. Dus was het tijd om weer uit te gaan. Ik ging naar mijn vrienden in de universiteit en had een kerstborrel met ze. Ze hadden zelfs een kerstboom en een opblaas Santa :P. Ik nam de laatste bus terug naar Yagur en ging nog even naar de bar in de schuilkelder. Die noemen we nu 'the bomb' lol. Daar zat bijna iedereen nog en daar heb ik nog even rondgehangen.