Niet alleen op kerstavond
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
25 December 2010 | Israel, Jeruzalem
Vrijdag avond zijn we erachter gekomen dat Russen behoorlijk LUIDRUCHTIG zijn... om 7 uur hoorden we er een paar schreeuwen. Auch... gelukkig waren we moe genoeg om weer in slaap te vallen. Omdat er in het weekend verder geen programma was, had ik Chen eerder deze week al gebeld om te zeggen dat ik hem kon helpen met Matar's verjaardag. Matar is op 1e kerstdag jarig en vandaag zou ze een feestje geven voor haar vriendinnen.
Rond 2 uur kwam hij me ophalen en thuis ging ik meteen douchen, want die is hier toch wel veel schoner dan in Yagur. Toen heb ik nog geprobeerd om een aantal mensen een e-card voor kerst te sturen, maar dat werkte niet altijd. Om 4 uur ging ik naar het kinderhuis van Matar om alvast wat dingen voor te bereiden met Yafit, want om half 5 begon het. Er kwamen 20 meiden aanzetten. Dat werd een lange middag! :P We hadden verschillende dingen voor ze bedacht: armbandjes maken, haarbanden maken, opmaken en nagellakken. Ik zat aan de tafel van de nagellak. Ze wilden allemaal nepnagels, maar die waren voor volwassenen en ze zagen er dus uit als heksen, omdat ze veel te lang waren. Ik heb 2 uur lang alle nagels gelakt. Wow! Er was een hoop herrie, want er was ook karaoke, maar toen iedereen zijn eigen pizza maakten, waren ze al moe en werd het stiller.
Na de pizza kwam een enorme taart tevoorschijn en kreeg Matar haar kado's. Dat was dan het 4 uur lange feest. Ik ging met Chen mee naar huis, want hij en Yafit hadden 's avonds een feest en iemand moest oppassen. Ik dus. Geen probleem! Vandaag was een goede dag om te oefenen voor mijn werk de komende 5 maanden :P. Matar's 2 beste vriendinnen zouden ook komen en blijven slapen. Uiteindelijk kwam er maar 1. Ik had ze voor de tv geplant, popcorn gemaakt en cola gegeven. Tidhar viel vrijwel meteen in slaap, dus die had ik naar zijn kamer verplaatst. Ik kon zelfs nog even met de meiden kletsen en toen gingen ze in Matar's kamer nog even spelen. Chen was om 11.30 terug, keek om zich heen en zei: wow, het is zo rustig hier. Wat is je geheim?