Tel Aviv, here I come! (hadag nachash) - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu Tel Aviv, here I come! (hadag nachash) - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

Tel Aviv, here I come! (hadag nachash)

Door: Danni Reches

Blijf op de hoogte en volg Daantje

08 Maart 2011 | Israel, Jeruzalem

Vrijdag was het zover: er leek geen einde aan mijn werkdag te komen, want ik was helemaal klaar voor Tel Aviv! Om twaalf uur stond ik klaar met mijn rugtas om met de helft van de groep te vertrekken naar de modernste stad en ook de stad van de meeste feesten van Israel. We gingen met de trein, dat duurde iets meer dan een uur. Daar aangekomen ging iedereen eerst uit elkaar. Op een of ander manier kent iedereen iemand in Tel Aviv die ze eerst moesten bezoeken. Afgelopen week had ik op facebook al contact gehad met een aangetrouwde neef; Shai. Hij studeerd fotografie in Tel Aviv en het leek me leuk om hem beter te leren kennen. Hij zei dat hij dit weekend wel tijd voor me had. Leuk! Dus ik heb hem ontmoet bij een mall en ijscoffee gedronken die hij voor me heeft betaald. Het is een erg aardige jongen. Leuk om iemand in mijn familie te hebben die ongeveer van mijn leeftijd is.

Hij werd gebeld door een vriend en vroeg of ik met hem mee wilde naar een klein concertje in een cafe. Natuurlijk! Dus we gingen naar het cafe, waarachter een parkeerplaats vol stond met mensen die naar verschillende bands met nieuw talent luisterden. We waren laat, dus luisterden naar de laatste 2, maar het klonk goed. Toen ik naar de verkoop cd's keek kreeg ik een gratis demo van blijkbaar een bekende band, want Shai kende ze. Toen was het weer tijd om de anderen op te zoeken en in te checken in het hostel, waar we 2 kamers hadden gereserveerd. Ik vroeg Shai of hij mee uit eten wilde, daar had hij geen tijd voor, maar misschien zou ik hem 's avonds nog zien.

In het hostel waren we allemaal samen: ik, Becky, Becca, Rebecca, Charlie, Barack, Misha, Victoria, Yoel, Sam, Eithan, Hayley en Kate. Gezellige club dus! Het hostel was erg goed: schoon, goede service en goedkoop. Nadat we onze spullen er dumpte zijn we uit eten gegaan in Mike's place, naast de Amerikaanse ambassade. Daar werd natuurlijk even gestopt door Charlie om het volkslied te zingen :P. In de bar was het happy hour, waar iedereen gebruik van heeft gemaakt, behalve ik. (nog steeds een beetje bang van mijn lever) Maar lekker fish and chips gedeeld met Sam.

Na het eten zijn we ons gaan omkleden. Dat gold voor de meiden natuurlijk. De jongens gingen bij de convenient store zitten en toen wij eindelijk klaar waren, hadden ze al filnk gedronken. Eithan was er zelfs ziek van geworden, ik zal er geen details over delen, maar uiteindelijk ging hij niet met ons uit. De rest van ons liepen dé straat met het uitgaansleven van Tel Aviv rond en eindigden in Cheers, waar een aantal rockers rondhingen. De muziek was wel goed, vooral rock, maar ook pop. We hoorden zelfs een liedje van Tenacious D, waar we keihard op meezongen. Het was een hele gezellige avond, zeker voor herhaaling vatbaar.

We gingen in groepjes terug naar het hostel, omdat er sommigen om 2 uur al terug wilden, sommige om 3 uur en anderen om 4 uur. Toen ik met de laatsten terug ging naar het hostel en ik mijn schoenen uitdeed en mijn jas en van plan was zo in mijn bed te klimmen (het was een stapelbed) merkte ik dat er al iemand in lag! :P Blijkbaar was het Eithan gelukt erin te klimmen toen hij dronken was. Gelukkig kon ik de andere kamer nog in zonder iedereen wakker te maken en nam zijn bed in.

Verslag uit: Israel, Jeruzalem

Yagur