Waar is de papa?
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
20 April 2011 | Israel, Jeruzalem
Zondag heb ik alweer gewerkt. Mijn collega’s zijn blij dat ik er zo vaak ben. De kinderen lijken het ook leuk te vinden. Vandaag hebben we pesach met ze voorbereid. In de kring hadden we een pop in een mand gestopt en hem Moshe (Mozes) genoemd. Lilly vertelde over hoe de joden slaven waren in Egypte, hoe de farao alle joodse jongens wilde hebben en dat Moshes moeder en zijn broer en zus heb in een mand stopte en aan de Nijl gaf. Ik zag Noam fronsen en uiteindelijk een vraag stellen: waar was de papa? Hahaha! Geen idee, schat, zei Lilly. Na het ontbijt hebben we alles kinderen mini emmers gegeven en mini poetsdoekjes en ze konden er hun eigen stoel mee schoonmaken. Met pesach hoor je namelijk een grote schoonmaak te doen.
Na het kinderdagverblijf bleek de eetzaal dicht te zijn. Tot woensdag! Dat was ons helemaal niet verteld, dus niemand had wat te eten. Amit en Dana werden dus gebeld en 2 uur later kwam er een opdagen met: schnitzels en matzes in plaats van pita’s (ooit geprobeerd een schnitzel op een matze te eten? Nee? Dat is niet gek, want dat is onmogelijk…). Na een beetje eten weer supernatural gezien met Daniel en ’s avonds weer opgepikt door Oz. Dit keer een ijsje gegeten.