mijn roze konijntje
Door: Danni
Blijf op de hoogte en volg Daantje
28 Februari 2013 | Israel, Usha
Op vrijdag hebben Oz en ik een hoop boodschappen gedaan. Ik wilde goed voorbereid naar de universiteit en had dus borden, pannen, handdoeken en wc-papier nodig. ’s Avonds hebben we gegeten bij mijn opa en oma thuis, waar mijn oom met zijn 3 kinderen en zijn vrouw ook was. Het was leuk om iedereen weer te zien, maar zoals altijd liep het uit op een vreemde en luide discussie in het Hebreeuws die ik niet begreep over alles en niets, waarna Oz en ik het huis uitslopen en naar kibbutz Kabri vertrokken. Het was namelijk Purim en dus Purim feest in de kibbutz, met gratis drankjes en hotdogs. Ik ging verkleed als agente en Oz als roze konijn. Veel vrienden van Oz waren er ook en het was een goede avond geworden.
Zaterdag was een luie dag. Zondag waren de ouders van Oz er niet en hadden we dus geen auto. Pas toen ze ’s avonds terugkwamen hebben we al mijn spullen, inclusief de nieuwe inkopen, naar de universiteit verhuisd. Ik heb alles in Bridgets kamer gedumpt, omdat ik de sleutels van mijn kamer pas op maandag zou krijgen. We hebben in Haifa hamburgers gehaald en Oz is tijdens het eten thuis in slaap gevallen.
Maandag morgen is Oz naar de basis vetrokken, die zie ik over 2 weken weer. Zijn vader heeft met onderweg naar zijn werk afgezet bij mijn familie. Daar wilde ik nog even zijn voordat ik naar de universiteit ging. ’s Middags kwam ik aan en de leiders daar herkende me al. Ik kreeg mijn sleutels en ja hoor, het is weer de bunker kamer! Het is alsof iemand me iets probeert te vertellen. Ik woon in een appartement met 5 Arabische meisjes van mijn leeftijd die heel lekker kunnen koken. Ik heb mijn eigen badkamer en deel de keuken met ze. We hebben een oven én een magnetron (yay!). Ik heb met Bridget gegeten en ’s avonds buiten gezeten en nieuwe mensen en oude bekenden ontmoet.
Dinsdag begon het introductieprogramma. Het bestond vooral uit langdradige speeches, zo langdradig zelfs dat er geen tijd was voor een lunchpauze. Uiteindelijk hield iedereen gewoon lunchpauze en ging niemand naar de volgende speech. ’s Avonds heb ik met een nieuw meisje die in de stad woont met haar vriend wat gedronken in een bar. Haar vriend werkte in een restaurant in L.A. waar Oprah en Tom Cruise kwamen!
Woensdag had ik een mondeling examen Hebreeuws, zodat ze me in een klas konden plaatsen. Dat ging goed. De docente bleef maar vragen: Je heet Danni, maar je bent een meisje. Is het echt Danni? Is het niet Daniella? pfff… Na de lunch begonnen de eerste lessen. Ik heb het vak Vrouwen in Israel en Peace & Conflict seminar gevolgd. Tot zo ver was het interessant. ’s Avonds was er een welkomstfeest voor de internationale studenten. Er werden teambuilding spellen gespeeld. Daar zat niet iedereen op te wachten, dus vertrok ik met mensen die ik net had leren kennen naar hun appartement waar we wat hebben gedronken en gekletst. Blijkbaar zit ik met deze mensen in de klas bij Hebreeuws, leuk!
Donderdag moest ik om 8.15 beginnen. Wow. Gelukkig heb ik een café gevonden waar ik bij elk chocolade croissantje een gratis koffie krijg. Ik begon de dag met Hebreeuws, in klas 6 van de 7. We hebben 2 uur lang alleen Hebreeuws gepraat en ik ben trots om te vertellen dat ik alles begreep! Daarna had ik Arabisch. Dat is een beginnersklas, dus dat was ook goed te doen. En toen was het weekend! ’s Avonds was er een informatie avond en daarna ben ik naar mijn familie gegaan. Daar en ik meteen aan tafel geplaatst door mijn oma. Hoe weet zij nou dat ik de hele week alleen maar pita’s met hummus heb gegeten?
28 Februari 2013 - 23:23
Karin:
Erg leuk dat je weer blogt! Fijn ook om zo'n uitgebreid weekverslag te lezen! Doe de groeten aan iedereen en succes dit weekeinde zonder Oz... dikke zoen x -
01 Maart 2013 - 13:15
Erik:
Helemaal goed, klinkt heel erg Danni weer! Geniet ervan, en lekker blijven schrijven... Groetjes en kussen van ons allemaal!!! -
01 Maart 2013 - 13:21
Shai:
Wat is er mis met een hele week alleen maar pita's met hummus eten IN Israël? :P -
01 Maart 2013 - 15:04
Lisa:
Jaaaa Danni gaat weer bloggen ^^ Ga ze iedere x weer lezen :)