Happy Hanuka
Door: Danni
Blijf op de hoogte en volg Daantje
30 November 2013 | Israel, Haifa
Maandag mijn lessen gevolgd en een dutje gedaan. Dat lukte niet zo goed, omdat onze nieuwe huisgenoot erg houd van het zingen van Fayrouz op wat voor tijdstip dan ook elke dag. ’s Avonds weer salsa, zumba, bar. En de was ertussendoor. Dinsdag heb ik mijn vrije dag optimaal benut door eerst koffie te drinken met mijn klasgenoten, vervolgens te lunchen met mijn baas, wat huiswerk te doen en weer koffie te drinken met Genevieve en tv te kijken met Yaniv. Nu is iedereen weer bij en blij. Woensdag is het gelukt om film te kijken tijdens Peace & Conflict, het was erg leuk eigenlijk. ’s Middags was het erg gezellig is het Holocaust survivors center waar met z’n allen de eerste dag van chanuka gevierd werd, inclusief sufganiot. Het was ’s avonds weer Danni’s Dutch Night. Er waren heel veel mensen gekomen voor een voetbalwedstrijd en toen al die mannen erachter kwamen dat de Heineken nu heel goedkoop was namen ze daar allemaal gebruik van. Ik ben ook door alle pizza’s heen gegaan. Vreetzakken! Ik was alleen, omdat Ynon op date was. Ik heb besloten om om 1.30 te sluiten en moest zelfs mensen vragen om te vertrekken. Hopelijk blijven de woensdagen zo.
Donderdag waren een hoop internationale studenten verdwenen van de campus. Ze waren erachter gekomen dat we nog maar 5 weken te gaan hebben en dit de tijd is om rond te reizen. Mensen zijn vertrokken naar Jordanië, Istanbul en verschillende plekken in Israel. Mijn klas van 9 bestond die ochtend dus maar uit 5 meiden. De zon scheen en er werd gestemd om de les buiten op het balkon voort te zetten. Onze docente gaf ons zelfs koffie. Het was het perfecte begin van een nieuwe dag. Ik heb na de les met Imri koffie gedronken en met Ashley geluncht. Om half 7 was het tijd voor Thanksgivnukkah! Het komt één keer in de 700 jaar voor dat thanksgiving tegelijk valt met chanuka en de international school had een groots diner in de moadon voor ons geregeld. Er waren zo’n 80 man, inclusief het hoofd van onze afdeling en een rabbijn. Er werd gespeecht en een ronde gedaan waarin iedereen kon vertellen waar hij/zij dankbaar voor is. Toen werden de 3 kalkoenen aangesneden en werd er ontzettend veel gegeten. Als toetje kregen we sufganiot en het is geen joodse feestdag zonder wijn, dus iedereen had het naar zijn zin.
’s Avonds hadden vrienden wilde plannen om uit te gaan en vrienden van Oz hadden me ook al laten weten dat ze naar Haifa kwamen. Na het eten ging ik naar mijn kamer om me om te kleden en toen werd ik vrijdag ochtend om 10 uur wakker. Met 12 gemiste oproepen en dubbel zoveel berichtjes. Blijkbaar was ik zo moe dat ik gewoon op bed bovenop mijn deken in slaap gevallen ben. Dat had ik even nodig.
Vrijdag ging ik naar Horev om sufganiot te kopen voor mijn familie. Ik heb bij Roladin een kwartiertje in de rij gestaan om 8 sufganiot te kopen voor 64 shekel. Het zouden de beste van de stad moeten zijn. Zo zie ze er in ieder geval wel uit: met chocolade topping en mokka vulling, met orio koekjes, met dulce de leche, met sprinkels, wat je maar kunt bedenken. Daarna nam Yaniv me mee naar mifrats met zijn autootje waar we goedkoop wilden brunchen, maar vanwege de feestdagen doen de winkels deze week niet aan kortingen. We eindigden met een maaltijd noodles bij Frangelico. Vervolgens ben ik naar de kibbutz gereisd en kwam er net voor het donker om 4 uur aan. Ik had 2 pakketjes gekregen van mijn ouders: 2 magazine’s en chocolade perpernoten en strooigoed. Chill! ’s Avonds hebben we met z’n allen gegeten en waren vooral de kinderen erg blij met de sufganiot die ik had meegenomen. Ze waren inderdaad erg lekker.
Ik heb vrijdagavond weer heerlijk lang geslapen en voel me een stuk energieker, waardoor ik al mijn huiswerk nu al af heb en me heb ingeschreven op alle mogelijke ik-zoek-een-kamer-in-Leiden websites. Dit is een hint: als je hoort van een lege kamer vanaf 13 januari, laat het me weten!