Lief/geweld dadigheid - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu Lief/geweld dadigheid - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

Lief/geweld dadigheid

Door: Danni

Blijf op de hoogte en volg Daantje

23 Juli 2010 | Israel, Jeruzalem

Another day in class. We zongen weer liedjes, maar het wordt een beetje vreemd. We zingen: we willen een goede morgen, een goede middag en een goede avond, we willen vrede. Uhm... we zijn in Israel... Toch is mijn lerares echt een schatje.

Na school gingen we, ja ga er even voor zitten, liefdadigheids werk doen. We gingen naar een wijk waar veel reli joden wonen, daar hebben we dozen gevuld met eten. Eieren, fruit, groente, aardappelen, een paar blikken en een kip. De vrijwilligers daar waren heel blij met een paar extra handen (12 van de 180 Ulpangangers). Toen de families zich verzamelden om het voedselpakket te komen halen ging er iets mis. Iedereen wachtten op het moment dat ze een pakket mochten pakken, toen er opeens een man naar voren drong, 2 dozen pakte en ermee weg wilde lopen. Dat vonden de anderen (die er al 20 min. wachtten) niet leuk. Een paar jonge (reli's) begonnen elkaar te duwen en het werd echt bijna een straatgevecht. Gelukkig hielden anderen ze uit elkaar.

Hierbij moet ik even vermelden dat deze mensen over het algemeen wel werken, maar zoveel kinderen hebben dat ze te weinig verdienen. De voedselpakketen 1x in de week helpt ze een handje. Toen ik terug was in mijn dorm was ik blij dat ik mijn eigen eten kon uitkiezen. Ik had een heerlijke maaltijd op. Ik had aardappeldingen in bladerdeeg en snitzel met mais erin gekocht (dat moet ik nu de rest van de week eten) en in de oven gestopt. Echt eten, dat is lekker! :P

En natuurlijk was het weekend! Tijd om de campus te verlaten. Laura vertrok naar Tel Aviv om daar een vriendin te ontmoeten (Shira en ik misten onze 3e musketier). Wij wilden we uitgaan, maar morgen moeten we vroeg op voor de tour, dus mocht het niet te laat worden. We kregen Dov zover om mee te gaan naar de stad. We wilden naar Barbarossa, maar konden er niet naar binnen. Veel clubs hier hebben een leeftijds grens van 22, om soldaten buiten te houden. De man die ons tegenhield zei: neem volgende keer een jongen mee, dan houden we je niet tegen. (?)

Andere club dus. Dat was Brown. Daar hebben we gezellig gezeten en gekletst. Vervolgens zijn we snel naar huis gegaan. Ik was zo blij dat ik weer in mijn bedje lag, zeker nu mijn roommate weg is dit weekend!

• 23 Juli 2010 - 18:42

Shai:

Volgensmij is dat normaal voor Israëliers dat dit soort dingen gebeuren xD
    Lekker aso

Verslag uit: Israel, Jeruzalem