kakkerlakkenlijken (leuk voor galgje)
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
04 Augustus 2010 | Israel, Jeruzalem
Vandaag moest ik optijd opstaan, omdat de schoonmaakster van opa en oma (=sabba en safta) om 8 uur al op de stoep stond. Dat betekende dus dat we met zijn drieen tot 10 uur buiten (net niet in de zon) zaten. Ik houd van warmte, maar dit was te veel. Om half 9 had ik mijn bikini al aangetrokken: feeling hot hot hot!
Omdat Chen nog steeds weg was, hadden we een taxi gebeld die me naar het dichtsbijzijnde busstation bracht. Sabba wilde per se mee en gaf me nog een knuffel voor ik in de bus stapte. Sabba!...
Natuurlijk had hij me veel te vroeg bij de 1e bus afgezet. De 2e die ik moest nemen kwam om het uur. Ik heb er 45 minuten op gewacht. Sabba: better be in time, then late! Dank je voor je zorgen, maar nu moet ik opnieuw douchen... het is zo warm hier. 98% vochtigheid! Tijdens het wachten heb ik wel een nieuw iemand ontmoet. Het was een Druze en we hebben het vooral over eten en baklava gehad :P.
Na een halve middag reizen ben ik mijn kamer binnengegaan. Ik was zo zenuwachtig voor mijn nieuwe kamergenoot: zou ze nog erger zijn dan de vorige? Tatata: NO ROOMMATE :D!!! Er is geen kamergenoot, ik ben de enige in mijn kamer. Misschien schuif ik het andere bed wel tegen het mijne aan. Lang leve mijn kamer. In de dorm is er 1 meisje bij gekomen, ze ligt nu in Shira's bed :(. Ze is wel heel aardig. We zijn nu dus met 4 in een 6 personen dorm. Happy me! Het minder goede nieuws was dat het mijn beurt was om de dorm schoon te maken. Incl. kakkerlakkenlijken ruimen en de wc :(. Ik ben er anderhalf uur mee bezig geweest, maar het is me gelukt. Alles ruikt in ieder geval weer goed.
Tegen die tijd had ik natuurlijk honger gekregen, maar ik moest nog een half uurtje wachten voor het opening event. Het was hetzelfde als een maand geleden: (hele goede) falafel, veel nieuwe mensen ontmoet én natuurlijk weer de hora gedanst. De nieuwe mensen zijn ook allemaal heel aardig. Het zijn meer Europeanen dit keer en zelfs heel veel Duitsers. Rumor has it, dat ik de jongste ben deze maand! Er zijn nog (zover ik weet) 2 andere 18-jarige, maar die zijn net een paar maanden ouder. Tijdens deze gezellige avond werd bekend gemaakt in welke klas je zat. Ik zit in een klas hoger, alef +. De + is nieuw en ik zit bij 4 ex-klasgenoten. Dat wordt heel gezellig dus!
Uiteindelijk zijn we met een hele groep toch nog uitgegaan. Dat was eigenlijk niet het plan, maarja, ik moet nieuwe mensen ontmoeten natuurlijk! Per ongeluk kwamen we in een bar terecht waar een jagermeister party aan de gang was. We kregen de hele avond lang gratis dingen: ik heb een jagermeisterpet, een fluitje (ik hoor het gepiep nog steeds), een snoeparmband, een lichtgevende armband (zo eentje die je knakt) én een miniproppelortje met lichtgevende tekst: have fun with jagermeister :P. Toen ze ons geen kado's meer aanbieden zijn we er vandoorgegaan. In mijn kamer heb ik even naar het lege bed tegenover me gestaard en het naast mijn bed geschoven. Lekker geslapen dus!
04 Augustus 2010 - 20:08
Karin :