Dag 1, part III
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
07 Augustus 2010 | Israel, Jeruzalem
Eerste schooldag begon goed. Ik zit in een lokaal met heel goede airco en we zijn maar met z'n 8en en een lerares. Ze is heel aardig, toen ik zei dat ik (in het hebreeuws natuurlijk) woon op de campus én in kibbutz Usha, zie ze: echt? Ik woon in Kiryat'Ata! Ik kan de kibbutz zien als ik in mijn tuin zit. Als je een keer een lift nodig hebt hoor ik het wel! :D Vandaag hebben we alleen herhaling gedaan van de eerste maand, maar morgen beginnen we echt. Ik ben benieuwd.
We waren om 2 uur pas uit (normaal om 1 uur) en om half 4 hadden we weer een Haifa tour. Het leek me saai om het nog eens te doen, maar Rachel had het de vorige keer gemist en dus ging ik met haar mee. Deze tour was helemaal niet saai (zoals de vorige een beetje). We gingen helemaal niet naar de technion of de german colony. Nee! We gingen naar de shuk! (de markt) en daar hadden we een uur vrije tijd. Kopen, kopen, kopen dus! Gedroogde bananen, verschillende noten en sabra (eetbare rode cactus) gescoord. Jam, jam! Daarna gingen we door naar de mall bij het strand. Daar hebben ze 1 verdieping met veel kunst tentoongesteld, die je kan kopen. Het is kunst van locals, maar het zag er erg mooi uit. Ook hier hebben we weer vrije tijd gekregen en ik ben alle winkels weer ingerend op zoek naar een rode jurk. Weer niet gevonden... Na de mall zijn we de arab avenue ingegaan om de beste falafel van Haifa te proeven. Nou, het was erg lekker, maar ik ken betere ;). Onderweg ben ik nog even een baklava winkel ingesprongen. Het zag er allemaal zo lekker uit dat ik er tien heb gekocht. Samen met Maja: ik heb 1 hap van alles genomen en zij de andere. Hemels!
Weer helemaal bepakt zijn we terug naar de campus gegaan. Het was al 8 uur en we hadden nog maar een half uurtje om ons weer klaar te maken voor de volgende activiteit: bonfire. Leuk, want die had ik vorge maand gemist. Daar zaten we dan in het pikke donker (hier wordt het rond 7 uur heel snel donker) in het bos, ergens. We hebben een kampvuur gemaakt er een grote pan ondersteboven op gelegd en het deeg voor pita's op gedaan. Het was helaas zo gezellig dat we de pita's waren vergeten en ze waren bijna allemaal verbrand :P. Gelukkig konden we terugvallen op onze Amerikaanse marshmellows. Je maakt er 2 (en verbrand bijna levend) die doe je op een koekje. Op het andere koekje doe je chocola en dan doe je de 2 koekjes op elkaar. Zo lekker! En zo misselijkmakkend. Na 3 ben je helemaal weg. Gelukkig hoefde ik alleen nog maar naar bed.