Shabbat cake
Door: Danni Reches
Blijf op de hoogte en volg Daantje
08 Januari 2011 | Israel, Jeruzalem
Vrijdag is maar een halve dag, omdat het ongeveer als een weekenddag wordt gezien. Vrijdag is ook een speciale dag met de kinderen, omdat we dan kabala shabbat doen. We maken taart met de hele groep, steken kaarsen aan en zingen liedjes. Het is niet zo dat de leiders, de kinderen of de ouders religieus zijn, maar het is een traditie die erbij hoort. Zo maakten we vandaag een worteltjestaart :P. Dat had ik nog nooit op, dus ik vond het wel interessant.
De taart was best goed te eten. Iedereen kreeg bij de lunch een stukje en nam een stuk mee naar huis. Om 1 uur worden de kinderen op vrijdag al opgehaald. Ik hoef maar tot 12 te werken, maar bleef tot 1, omdat ik nodig was en verder toch niks te doen had. Na het werk ben ik gaan inpakken voor het weekend en toen Chen me kwam ophalen namen we ook Ruben de Rus mee, zijn zus zit in Ramat Yochanan, dat naast Usha ligt. Hij stinkt en er valt niet met hem te communiceren, maar zijn zus is aardig en het ritje was maar 10 minuten. Hebben Chen en ik ook weer een goede daad gedaan.
's Middags sliep ik weer, maar dit keer opzettelijk. In het weekend moet ik even bijtanken. Chen had me uitgenodigd om 's avonds bij hem te komen eten. Hij had vrienden uitgenodigd en zou zelf koken. Dat sloeg ik dus niet af. Het was heel lekker, ik wist eigenlijk helemaal niet dat hij iets anders dan magnetron maaltijden kon maken. Zijn vrienden waren ook aardig en het was weer een goede oefening voor mijn Hebreeuws. Hier heb ik voor de tweede keer taart op, maar dit was chocolade taart en die wint het nog altijd van alle anderen!
08 Januari 2011 - 15:50
Erik:
Hoi Danni, weer helemaal bijgelezen met al je blogs! Hartstikke leuk, volgens mij loopt het allemaal lekker als ik het zo lees.
Veel russen stinken trouwens, ik weet ook niet hoe ze dat voor elkaar krijgen... En anders maken ze veel lawaai en drinken ze een heleboel!
groetjes van ons allemaal,
Erik, Ria, Pim, Emma en Selina
PS misschien binnenkort een keer skypen?