Teh end of the world as we know it - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu Teh end of the world as we know it - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

Teh end of the world as we know it

Door: Danni Reches

Blijf op de hoogte en volg Daantje

31 Mei 2011 | Israel, Jeruzalem

Donderdag stond ik om half 9 op zodat ik kon ontbijten in de eetzaal. Voor de laatste keer. Ik zag er een paar anderen en we kletsten een beetje over mijn nieuwe programma en over hun trip naar de woestijn die ik had gemist. Blijkbaar hebben ze op kamelen gereden. Balen voor mij! Ik ging weer terug naar mijn kamer om dit keer serieus te leren. Ik heb 3 uur lang alles herhaald en ik weet dat dat niet zo goed is vlak voor de test, maar het heeft dit keer geholpen. Ik heb met iedereen samen geluncht in de eetzaal, ok, ik geef het toe, ik koos bewust voor schnitzel. Omdat het de laatste was! :P En toen de test. Er waren speciale leraren gekomen om in de klaslokalen te surveilleren, we zaten allemaal aan aparte tafels, moesten onze paspoorten op de tafel leggen en allerlei gegevens op het eerste blad van de test invullen. En toen begonnen we met in 1 uur en 15 min. 3 teksten lezen en vragen beantwoorden. Alef, bet en gimmel level. De teksten waren veel makkelijker dan de teksten die we hadden geoefend. Ik hoop dus dat ik daar goed op gescoord heb. Daarna een pauze van 15 minuten en weer 1 uur en 15 min. werken. Dit keer aan grammatica en een opstel schrijven. Het ging redelijk geloof ik. Ik ben benieuwd wat de resultaten zullen zijn.

Klaar! :D :D Ik spreek Hebreeuws! :) Ik bleef nog even nakletsen met iedereen over de test en over waar iedereen nu heengaat. Misha vanavond terug naar Zuid-Afrika om in september te beginnen in Leiden of Tel Aviv met zijn master, Yoel gaat werken voor HP in Israel, Matt gaat rondtrekken met een vriend uit de VS tot hij met het leger begint, Araya gaat werken bij Aroma in Jerusalem waar ze gaat studeren, Becky gaat met haar moeder reizen en een maand vrijwillig helpen in het leger, Raquel gaat verhuizen van de uni naar de stad en het leger in. Toen werd het tijd om afscheid te nemen van iedereen. Misha hoop ik in Leiden te zien en Becky wil ik zien voordat ik terugga en de anderen die aliyah hebben gedaan zal ik zeker nog op gaan zoeken in de volgende keren dat ik Israel bezoek. Ik vertrok uit Yagur, niet van plan om er ooit terug te gaan, op ultrasound na. Ik reisde weer met een shiroet naar Tiberias en haalde het net op tijd voor het diner in Ginosar. Iedereen vroeg hoe mijn test gegaan was en na het eten ben ik direct naar bed gegaan.

• 01 Juni 2011 - 08:46

Ria:

En dan is de Hebreeuwse les opeens voorbij. Gefeliciteerd! Je hebt enorm je best gedaan. Ik neem mijn (Indiana Jones) hoed voor je af.
    Geniet van de opgravingen.

Verslag uit: Israel, Jeruzalem

Yagur