Alles is Familie - Reisverslag uit Haifa, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu Alles is Familie - Reisverslag uit Haifa, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

Alles is Familie

Door: Danni

Blijf op de hoogte en volg Daantje

04 Augustus 2013 | Israel, Haifa

Vrijdag zijn weg met Chen, Yafit, de drie kids, Karin, Shai en Amit naar het strand gegaan. We hebben er de hele middag gezeten. We aten, lagen in de zon en zwommen in zee. Het was heel ontspannend. ’s Avonds waren we voor het shabbat dinner met z’n allen bij opa en oma thuis. Op zaterdag middag zijn we met z’n vieren en oma naar de film geweest: despicable me 2, met de minions. Hi-la-risch. Zondag zijn we met Chen en gezin naar de Golan Hoogte vertrokken. We gingen via de zee van Galilee en de grens met Jordanië omhoog. We hebben van het uitzicht genoten, windmolens gezien (hier heel bijzonder) en koffie gedronken bij Koffie Anan op een berg waar een oude basis ligt. Vanuit daar kan je de grens met Syrië zien en de gevechten die daar voortduren horen en af en toe rookwolken zien. We gingen ook naar een nationaal park met een waterval. Het was een ernstig warme wandeling, maar we hebben er mooie foto’s aan over gehouden. Chen ging vanuit hier verder naar de zee van Galilee om met de kinderen te zwemmen en wij reden naar het huis van een oude vriend van Amit, die hij al 30 jaar niet gezien heeft. Welkom in de wondere wereld van Facebook, die reünies mogelijk maakt. Het was onverwacht gezellig en zijn vrouw en kinderen (van mijn en Shai’s leeftijd) waren erg aardig.

Op maandag gingen we met het gezin naar Tel Aviv. Daar had Karin al maanden geleden een hotel aan het strand geboekt. We gingen eerst wat Bauhaus-stijl huizen bekijken in de stad en hebben er geluncht. We hebben ook het huis van Bialik, een bekende Israëlische schrijver, gezien. Het was warm, warm, warm. Tijd dus om naar het hotel te gaan en er de rest van de middag aan het zwembad te liggen. Shai en Karin zijn ook nog even naar het strand geweest. We hebben in het hotel restaurant heerlijk gegeten en daarna hebben we over de boulevard gelopen. Dinsdag was ik helaas ziek geworden. De plannen liepen daardoor in de soep: we gingen maar terug naar Usha. Daar heb ik de rest van de dag geslapen. Woensdag was de laatste dag in de kibbutz voor Amit, Karin en Shai. We zijn ’s middags naar het zwembad van de buur-kibbutz gegaan en ’s avonds gingen we met de hele familie uit eten bij hetzelfde restaurant als waar we geweest zijn voor mijn verjaardag. Chen’s favoriet.

Donderdag moest er worden ingepakt en vertrokken ze naar het vliegvel om 12 uur. Nu is het alweer augustus: ik zit hier dus al iets meer dan 5 maanden. Maar, vrees niet! Mijn ticket terug is nu officieel geboekt: ik vlieg op zondag 12 januari terug naar Nederland. Tot dan!
Daantje

Actief sinds 28 Mei 2010