Vissen vangen? - Reisverslag uit Haifa, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu Vissen vangen? - Reisverslag uit Haifa, Israel van Daantje - WaarBenJij.nu

Vissen vangen?

Door: Danni

Blijf op de hoogte en volg Daantje

27 Augustus 2013 | Israel, Haifa

Het was een volle bak in huis. Ik sliep met Shani op een kamer en haar moeder met haar zusje in de andere en dan waren opa en oma er natuurlijk ook nog. Gelukkig verliep het allemaal rustig. Op maandag zijn we met Reut en Chen naar het zwembad gegaan. De kinderen hadden de afkoeling hard nodig. Dinsdag ben ik ’s middags naar Afula gegaan, waar Israela me ophaalde met haar auto en we samen naar de rivier ‘hakibutzim’ gingen. Het is een natuurlijke rivier waarvan de oevers betegeld zijn, waardoor het iets weg heeft van een zwembad. We waren er vrij laat, dus het was er rustig. Ook al waren een paar jongens die ons probeerden te versieren en een bbqende familie Arabieren, waarvan een man opeens viel en met z’n hoofd hard tegen de stenen knalde (akelig geluid). Hij kon niet meer opstaan, dus werd er snel een ambulance gebeld. Ik hoop dat het nu goed met hem gaat. Israela en ik gingen na onze picknick weer naar huis. Daar had opa iedereen verteld over de meteorietenregen die die avond te zien zou moeten zijn. Rond 9 uur gingen we met de tractor, een kleed, klapstoelen en een keteltje naar een van de velden van de kibbutz die braak ligt. Daar zou het donker genoeg zijn om iets te kunnen zien. Chen maakte een vuur en we poften aardappelen en maakten thee. Uiteindelijk heb ik maar 1 vallende ster gezien, wel mooi. Van woensdag kan ik me niks meer herinneren, dus ik zal wel lekker lang geslapen hebben ofzo.

Donderdag ochtend ben ik met de Britten meegegaan naar de outlet mall. Uiteindelijk was ik de enige die iets heeft gekocht. Ik heb het nieuwe outfit de hele dag gedragen. ’s Middags zou ik Shani uit Jeruzalem (dus niet mijn nichtje) ontmoeten in Haifa, maar ze belde een half uur eerder af. Dus belde ik Ynon en Imri om te vragen wat ze aan het doen waren. Ze zaten op het strand en ik kon langskomen. Op het strand hadden zij even gezwommen en ik wandelde een beetje in het water (ik had geen bikini bij me) terwijl ik naar de anderen keek. Kwam er een jongen naar me toe: ‘ben je vissen aan het zoeken of mannen? Want ik zoek een vrouw.’ Waaaaaat? Ik was zo verast door zijn slechte openingszin (in het Hebreeuws) dat ik hem alleen maar raar aan kon kijken. Na een waterpijp in een restaurant op het strand moest Ynon terug naar zijn bar op de universiteit en Imri naar huis omdat hij moest werken. Ik volgde Imri en heb wat gegeten op zijn werk. Om 8 uur ging ik weer terug naar het strand, want daar was het beerfestival begonnen. Het was de derde keer dat ik er was. Ik had er afgesproken met vrienden van Oz. Daar heb ik nog meer slechte openingszinnen gehoord, maar die zal ik jullie besparen. Na het feest ben ik weer naar Imri gegaan. Hij was net klaar met werk. We dronken en wijntje en hij sliep op de bank en ik in zijn kamer. Vrijdag morgen ben ik weer naar Usha gegaan. Zoals gewoonlijk hebben we ’s avond met de hele familie bij opa en oma thuis gegeten. Het was nogal een chaos, maar wel erg gezellig. Later op de avond was er een coverband te zien in de kibbutz naast ons. Ze speelden country muziek; alle klassiekers kwamen voorbij, blijkbaar zijn er zelfs een aantal naar het Hebreeuws vertaald.

Zaterdag had Yafit het geweldige idee om met de hele familie naar het strand te gaan. Samen met de rest van Israel zaten we hutje mutje op een strand ver weg van hier. Haifa heeft nog steeds het beste strand. De kinderen konden er gelukkig van genieten en ik had een boek meegenomen. Deze week heb ik namelijk een pakketje gekregen uit Nederland met 6 boeken, 2 zakken drop en een kettinkje. De hitte blijft aanhouden en de airco bij opa en oma werkte al niet zo geweldig goed, maar met 6 mensen in huis was het wel erg warm. Zondag dus maar weer naar het zwembad. ’s Avonds had Yafit iedereen uitgenodigd om pizza te komen eten. Dat was een groot succes bij de kinderen.
Daantje

Actief sinds 28 Mei 2010